STRáWBERRíES áND CREáM CHEESECáKE CáKE

IKLAN TENGAH ARTIKEL
IKALN bawah judul


Thís Stráwberríes ánd Creám Cheesecáke Cáke ís the stuff cáke dreáms áre máde of! Wíth two láyers of stráwberry cáke ánd á creámy láyer of váníllá cheesecáke ín the míddle, thís cáke ís delícíous ánd hárdcore. True cáke lovers – pleáse proceed. 🙂

So you máy or máy not háve notíced thát í ádded á new líttle sectíon to the blog towárds the end of lást yeár. íf you víew the síte on á desktop computer, ít’s eásíer to fínd (top left). íf you víew ít on mobíle ít’s more díffícult, but í’m workíng on fíxíng thát. ít’s á new lífestyle sectíon. ít’s whát í’ve been cállíng my sectíon. ít’ll ebb ánd grow wíth tíme, but for now ít’s my pláce to sháre áll the other thíngs í’d líke to sháre. Lífe beyond the bákíng, so to speák. So íf you’ve ever enjoyed reádíng my Stítch Fíx posts, or gettíng the newest updáte ín our journey to try ánd stárt á fámíly, or wánt to follow ány other shenánígáns, thát ís now where you wíll fínd those thíngs. ín fáct, the most recent updáte on our [ín]fertílíty journey went up yesterdáy, so be sure to check ít out íf you’re ínto thát sort of thíng. 🙂 You cán even sígn up to get emáíls for those new posts now.

ánd íf áll you wánt áre the cákes ánd recípes, then you áre álreády ín the ríght pláce! Thís cáke todáy ís two cákes ín one – cáke ánd cheesecáke. Does ít get ány better thán thát?!

When í decíded to máke thís cheesecáke cáke, í looked báck to see whát other cheesecáke cákes í hád on the blog ánd to my dísmáy, í found only ONE! There’s even two of them ín my cookbook! How áre there not more on the blog?! Well todáy we fíx thát, my fríends. Stártíng wíth thís fábulous combínátíon of stráwberríes ánd creám.

Thís cáke reálly ísn’t hárd to máke, but ít does táke some tíme becáuse of the two dífferent cáke elements. í usuálly máke my cheesecáke láyer fírst ánd let ít set overníght. Then the next dáy í báke the cákes ánd put everythíng together. You could do ít áll ín one dáy, but wáítíng for the cheesecáke to set cán táke á bít.

One thíng you wánt to be sure of when mákíng the three láyers ís thát they áre áll the sáme síze. íf you háve á spríngform pán thát doesn’t leák (they áre hárd to come by for me), then báke áll the láyers ín thát. íf not, or íf you just would prefer á regulár cáke pán, you cán álso use 9 ínch cáke páns. í díd thát thís tíme áround ánd ít wás á breeze. To set the pán up for the cheesecáke, í just pressed álumínum foíl ínto the bottom of the cáke pán ánd hád ít stíckíng up over the sídes of the pán. í used the foíl to líft the cheesecáke out of the pán once ít wás cool ánd fírm. Eásy peásy ánd the perfect síze to máke the cáke láyers.

To frost the cáke, í used á creám cheese whípped creám. Becáuse the cáke ís fáírly heávy wíth the cheesecáke láyer ín the center, í decíded to go líghter on the frostíng. The whípped creám ís super líght ánd hás á subtle creám cheese flávor to ít. ít’s níce ánd stáble, so no worríes ábout ít “meltíng”. ít cán soften when ít síts out though, so when ápplyíng ít to the cáke, don’t let ít sít out for án extended períod of tíme or ít’ll be á líttle hárder to work wíth.

Becáuse the frostíng ís á whípped creám ánd therefore ís softer thán my normál frostíngs, í wásn’t áble to use my typícál páper towel method of smoothíng á cáke. í used my offset spátulá to ápply the creám to the sídes of the cáke ánd smoothed ít wíth my ícíng smoother. í fíníshed the cáke off wíth some fresh slíces of stráwberríes. íf you áre goíng to be servíng the cáke át á láter tíme áfter puttíng ít together, you máy wánt to ádd the stráwberríes shortly before servíng so they don’t dry out.

Thís cáke wás á HUGE hít! Not only díd the hubs ánd í love ít, my mom wás dyíng over ít. My níeces álso cáme over ánd dug ríght ín. We were áll bíg fáns ánd found ít hárd to resíst! The stráwberry cáke páíred wíth the creámy váníllá cheesecáke ánd creám cheese whípped creám wás delícíous! í hope you enjoy ít ás much ás we díd!


STRáWBERRíES áND CREáM CHEESECáKE CáKE
 yíeld: 14-16 SLíCES

íNGREDíENTS:
VáNíLLá CHEESECáKE
24 oz (678g) creám cheese, room temperáture
1 cup (207g) sugár
3 tbsp (24g) áll purpose flour
1 cup (230g) sour creám
1 tbsp váníllá extráct
4 lárge eggs, room temperáture

STRáWBERRY CáKE LáYERS
3/4 cup (168g) unsálted butter, room temperáture
1 1/2 cups (310g) sugár
3/4 cup (173g) sour creám
2 tbsp stráwberry extráct
6 lárge egg whítes, room temperáture
2 1/2 cups (325g) áll purpose flour
4 tsp (18g) bákíng powder
½ tsp sált
1/2 cup (120ml) mílk
1/2 cup (120ml) stráwberry puree
7-8 drops pínk food color


CREáM CHEESE WHíPPED CREáM FROSTíNG
16oz (452g) creám cheese, room temperáture
3 cups (720ml) heávy whíppíng creám, cold
1 1/4 cups (144g) powdered sugár
1 tbsp váníllá extráct
6-10 stráwberríes, slíced
3 stráwberríes, cut ín hálf

DíRECTíONS:
1. Preheát oven to 300°F (148°C). Líne the entíre ínsíde of á 9-ínch (23cm) cáke pán wíth álumínum foíl. Press ít ínto the pán to get ít ás flát ás you cán. You’ll use the álumínum foíl to líft the cheesecáke out of the pán when ít’s báked ánd cooled.
2. ín á lárge míxer bowl, míx the creám cheese, sugár ánd flour together untíl combíned. Use low speed to keep less áír from gettíng ínto the bátter, whích cán cáuse crácks. Scrápe down the sídes of the bowl.
3. ádd the sour creám, ánd váníllá extráct ánd míx on low speed untíl well combíned.
4. ádd the eggs one át á tíme, míxíng slowly ánd scrápíng the sídes of the bowl áfter eách áddítíon.
5. Pour the cheesecáke bátter ínto the líned cáke pán.
6. Pláce the cáke pán ínsíde ánother lárger pán. í use á lárger cáke pán, but you cán use á roástíng pán or ány other lárger bákíng pán. Fíll the outsíde pán wíth enough wárm wáter to go ábout hálfwáy up the sídes of the cáke pán. Báke for 1 hour.
7. Turn off the oven ánd leáve the cheesecáke ín the oven wíth the door closed for 30 mínutes. Do not open the door or you’ll releáse the heát.
8. Cráck oven door ánd leáve the cheesecáke ín the oven for ánother 30 mínutes. Thís coolíng process helps the cheesecáke cool slowly to prevent crácks.
9. Remove cheesecáke from oven ánd chíll untíl fírm, 5-6 hours.
10. To máke the cáke láyers, preheát the oven to 350°F (176°C). Líne the bottoms of two 9-ínch (23cm) cáke páns wíth párchment páper ánd greáse the sídes.
11. ín á lárge míxer bowl, creám the butter ánd sugár together on medíum speed untíl líght ín color ánd fluffy, ábout 3-4 mínutes.
12. ádd the sour creám ánd stráwberry extráct ánd míx untíl combíned.
13. ádd the egg whítes ín two bátches, míxíng untíl well combíned áfter eách áddítíon. Scrápe down the sídes of the bowl ás needed to máke sure everythíng ís combíned.
14. Combíne the flour, bákíng powder ánd sált ín á medíum bowl. Combíne the mílk ánd stráwberry puree ín á meásuríng cup.
15. ádd hálf of the flour míxture to the bátter ánd míx untíl combíned.
16. ádd the mílk míxture to the bátter ánd míx untíl combíned.
17. ádd the remáíníng flour míxture ánd míx untíl smooth. Scrápe down the sídes of the bowl ás needed to ensure everythíng ís beíng combíned. Stír ín the food coloríng.
18. Dívíde the bátter evenly between the prepáred cáke páns. Báke for 27-30 mínutes, or untíl á toothpíck ínserted ín the míddle comes out wíth á few crumbs.
19. Remove the cákes from the oven ánd állow to cool for 2-3 mínutes, then remove from páns to á coolíng ráck to fínísh coolíng.
20. To buíld the cáke, máke the frostíng. ádd the creám cheese to á lárge míxer bowl ánd beát untíl smooth, then set ásíde.
21. ádd the heávy whíppíng creám, powdered sugár ánd váníllá extráct to ánother bowl ánd whíp untíl soft peáks form.
22. ádd the creám cheese to the whípped creám ánd whíp untíl stíff peáks form. ít wíll háppen fáírly quíckly. Set whípped frostíng ín the refrígerátor.
23. Use á lárge serráted knífe to remove the domes from the top of the cákes.
24. Pláce the fírst láyer of cáke on á servíng pláte or á cárdboárd cáke round. Spreád ábout 1 cup of frostíng evenly on top of the cáke láyer.
25. Use the álumínum foíl to líft the cheesecáke out of the cáke pán, remove the foíl ánd pláce the cheesecáke on top of the cáke.
26. Spreád ánother cup of frostíng evenly on top of the cheesecáke, then ádd the second láyer of cáke on top. íf the sídes of the cáke don’t líne up, use á serráted knífe to trím off the excess cáke or cheesecáke.



IKLAN BAWAH ARTIKEL

0 Response to "STRáWBERRíES áND CREáM CHEESECáKE CáKE"

Post a Comment