Sálted Cárámel Chocoláte Cáke

IKLAN TENGAH ARTIKEL
IKALN bawah judul


Three láyers of Sálted Cárámel Chocoláte Cáke! So decádent!

Háppy Frídáy!

Tomorrow ís my bírthdáy ánd í’m currently feelíng áLL of the feelíngs. álso currently ín the cár, drívíng to the beách, eátíng á slíce of cáke ánd chásíng ít wíth án íced coffee.

íf todáy ís ány índícátíon of whát 29 ís goíng to be líke, í thínk thís yeár ís goíng to be pretty greát!

Before í embárk on my bírthdáy ádventure í wánted to pop ín ánd sháre á slíce of cáke wíth YOU. You háve been á huge párty of whát hás máde thís pást yeár so unbelíevábly ámázíng ánd you’re the reáson í háve so much hope, joy ánd pássíon for the yeár to come.

But enough gushíng (becáuse í’m teáríng up ánd don’t háve wáterproof máscárá on ríght now now): let’s tálk ábout cáke!

í báke myself á bírthdáy cáke every yeár ánd thís yeár í wánted somethíng sínfully decádent. át fírst í thought ít would be chocoláte (my fávoríte)… then í stárted dreámíng of somethíng drenched ín sálted cárámel… fínálly í decíded to full on treát myself ánd creáte á cáke thát feátured BOTH.

So, wíthout further ádo, meet my 29th bírthdáy cáke: Sálted Cárámel Chocoláte Cáke.

ísn’t she just á knock out?! ↓

Típs ánd Trícks for Recípe Success:

Thís recípe cálls for vegetáble oíl, but you cán use án equál ámount of melted coconut oíl ín íts pláce. í do not recommend substítutíng oíl wíth butter.
í used store bought sálted cárámel ín thís recípe to sáve me tíme, but feel free to use homemáde íf you’d líke! í suggest usíng á sálted cárámel sáuce wíth á thícker consístency. You cán clíck here to check out the exáct cárámel sáuce í used. You míght álso wánt to check out my recípe for 6-mínute sálted cárámel sáuce.
For best results, máke sure your eggs, egg yolks, sour creám, ánd mílk háve áll come to room temperáture before you begín bákíng.
When you meásure your flour, be sure you’re not páckíng ít ínto the meásuríng cup. Pácked flour wíll yíeld á dense ánd dry cáke.
The cáke láyers should áll be báked on the míddle ráck of your oven. íf there’s not enough room ín your oven to báke them áll ín án even row át once, símply báke them ín two bátches.
For the frostíng, you’ll wánt to máke sure your butter ís VERY soft before creámíng ít.
The cákes should be completely cool before áddíng the frostíng ánd sálted cárámel.
The ássembly ís á two párt process: you’ll pláce one cáke level on á lárge pláte, top ít wíth á thín láyer of frostíng, then ádd the cárámel, then ádd ánother cáke level ánd repeát. Once you’ve ádded the fínál cáke level you’ll wánt to leáve the top báre ánd pláce the cáke ín the frídge to set for one hour. Once ít’s set, you cán fínísh frostíng.

álríght guys, tíme for me to wípe the crumbs of my párty dress ánd stárt celebrátíng! There’s á mímosá ánd long náp on the beách ín my very neár future…

↑ Cán everydáy be my bírthdáy?!

Háve á greát weekend ánd see you next week!

íf you try thís recípe, let me know whát you thínk! Leáve á comment below, ánd don’t forget to snáp á píc ánd tág ít #bákerbynáture on ínstágrám! Seeíng your creátíons mákes my dáy.




Sálted Cárámel Chocoláte Cáke
prep 1 hour, 1 míncook 30 mínstotál 1 hour, 31 míns
áuthor bákerbynáture

Three láyers of Sálted Cárámel Chocoláte Cáke sláthered ín homemáde Chocoláte Frostíng. So decádent!

íngredíents
For the chocoláte cáke:
2 cups gránuláted sugár
1 cup líght brown sugár, pácked
2 ánd 3/4 cups áll-purpose flour (not pácked!)
1 ánd 1/2 cups unsweetened cocoá powder, sífted
3 teáspoons bákíng sodá
1 ánd 1/2 teáspoons bákíng powder
1 ánd 1/4 teáspoons sált
3 lárge eggs + 2 lárge egg yolks, át room temperáture
1 ánd 1/2 cups full-fát sour creám
1/3 cup whole mílk
3/4 cup vegetáble oíl (you máy álso sub ín melted coconut oíl)
2 táblespoons váníllá extráct
1 ánd 1/2 cups hot wáter
For the sálted cárámel chocoláte frostíng:
2 cups unsálted butter (4 stícks, 16 ounces), VERY soft
4 ánd 1/2 cups confectíoners' sugár, sífted
3/4 cup unsweetened cocoá powder, sífted
1 teáspoon váníllá extráct
1/2 teáspoon sált
3 táblespoons heávy creám (more íf needed)
2 táblespoons sálted cárámel sáuce
Gárnísh:
1 ánd 1/4 cups sálted cárámel sáuce (pleáse see post for more on thís)
Fláky seá sált
ínstructíons

For the chocoláte cáke:
Preheát oven to 350°(F). Cut out three 9-ínch round segments of párchment páper to líne your cáke páns wíth. Spráy eách pán generously - sídes ánd bottom - wíth nonstíck cookíng spráy, then pláce the párchment páper cut out ín the bottom of the páns ánd spráy ágáín. ít's ímportánt to máke sure every bít of pán ánd páper áre spráyed so your cákes don't get stuck. Set páns ásíde.
ín the bowl of á stánd míxer fítted wíth the páddle áttáchment, or ín á lárge bowl usíng á hándheld electríc míxer, combíne both sugárs, flour, cocoá powder, bákíng sodá, bákíng powder ánd sált; míx on low untíl dry íngredíents áre thoroughly combíned. Use your hánds to breák up ány lárge clumps, íf needed. ín á sepáráte bowl combíne the eggs, egg yolks, sour creám, mílk, oíl ánd váníllá extráct; míx untíl completely combíned. Pour míxture ínto the dry íngredíents ánd beát on low untíl just íncorporáted. Pour ín hot wáter ánd contínue míxíng untíl completely combíned; ábout 1 mínute. The bátter wíll quíte thín.
Dívíde bátter evenly ámong prepáred páns. Báke ín preheáted oven for 30 mínutes, or untíl á wooden toothpíck or cáke tester ínserted ín the center of á cáke comes out cleán or wíth just á few moíst crumbs áttáched. Cool cákes for 10 mínutes ín the pán before removíng from páns ánd tránsferríng to á coolíng ráck; cool cákes completely before frostíng.
For the chocoláte frostíng:
ín á stánd míxer fítted wíth the páddle áttáchment, creám the softened butter on medíum-speed untíl completely smooth; ábout 3 mínutes. Turn the míxer off ánd síft the powdered sugár ánd cocoá ínto the míxíng bowl. Turn the míxer on the lowest speed ánd míx untíl the sugár/cocoá háve been ábsorbed by the butter; ábout 2 mínutes. íncreáse míxer speed to medíum; ádd ín váníllá extráct, sált, heávy creám ánd sálted cárámel; beát for 3 mínutes. íf your frostíng áppeárs á líttle too thín, ádd á líttle more confectíoners' sugár; íf your frostíng needs to be thínner, ádd áddítíonál heávy creám, 1 táblespoon át á tíme.
ássembly:





IKLAN BAWAH ARTIKEL

0 Response to "Sálted Cárámel Chocoláte Cáke"

Post a Comment